Mindig is hajtott a vágy, hogy mindenfélét szórjak az üvegfestékbe 🙂 
Kíváncsi típus vagyok és érdekelt, hogy a festék milyen anyaggal hogyan reagál, hogyan mutat, milyen textúrát alkot. Még évekkel ezelőtt játszottam ezzel több ízben és gondoltam összeszedem nektek, amiket kipróbáltam.
Néhány  képemnél sót illetve kristálycukrot, homokot szórtam a megfestett üvegre. Érdekes elemmel gazdagodott, de nem nyerte el a tetszésemet- bár lehet hogy valamely képnél direkt effektnek nem rossz…Ezekre jellemző volt, hogy a szemcsék a nedvességet magukhoz vonzották és így maguk a kristályok lettek színesek – elszipkázták az üvegről a festéket. Érdekes, érdekes… de akkoriban nem ez volt a célom.

A meselámpán jó példát láthattatok arra, hogy mennyi mindent lehet belerakni, illetve ráragasztani az üvegfestékbe/re, dekorálás céljából: a lámpára mindenféle ment, gomb, zsineg, díszkavics, kavics, katica, gyöngyök…





Ezt a képemet strasszokkal díszítettem, a mesevilág varázslatának kiemelése céljából:





Itt ezüst színű csillámport használtam, a csillagos égbolt imitálására kiváló:




Ékszerdrótot használtam az alábbi “gurul a mondat” című képemhez, a guriga hatás szemléltetésére :), de használtam itt  a csillámló háttérhez alufóliát is:




Használhatsz még szalagot, gyöngyöket, hobbiboltban kapható ragasztható dekorációs elemeket (falevél erezet, szárított növényi termések stb).


A zsineget nem muszáj egyenesen használnod: kunkoríthatod, tekerheted formára, feldarabolhatod vagy spirálba ragaszthatod.
Kombinálhatod az üvegképedet szalvéta dekupázs technikával, de akár tojáshéj-mozaikkal is:






Terveim között szerepel egy “csupagomb” kép festése is :), valamint a gézlap és újságpapír montázs kikísérletezése, de ezekről majd később…



Ha a dekorelemeken kívül még az is érdekel, hogy hogyan célszerű az üvegfestékeket egymással keverni, vagy új árnyalatokat létrehozni, katt  ide!>>>>>>>>>>És a teljes könyvet ajándékba adom!
A kisokosból ez is kiderül.